Mai - 2001
Mai - 2001
Previous Next
+ Comments 0 Added 2009-10-14 05:30:41

Nu am mai umblat mult, dar imi place din ce in ce mai mult aici, parca si oamenii sunt mai altfel... Mai veseli, mai prietenosi. La inceput mi s-a parut ciudat ca in cinematograf, de exemplu, toata lumea lasa pe scaune (sau pe jos) ambalajele si cutiile de suc, eu le-am dus la cosul de gunoi. Insa m-am gandit apoi, ca e normal sa le lasi in sala, fiindca STII ca vine cineva si le strange, nu raman acolo zile in sir. Si daca toata lumea le-ar duce la cosul de gunoi, s-ar face un morman atat de mare acolo, incat ar da pe dinafara acolo, si tot ar trebui sa le stranga cineva de pe jos, plus ca le mai ia si vantul daca le arunci in cosul de afara. Asa ca atata timp cat cei care trebuie sa stranga din sala isi fac treaba, nu e necivilizat sa le lasi acolo fiindca asa se procedeaza.

Cred ca diferenta in civilizatie se vede in faptul ca, de exemplu, de fiecare data cand lasi pe cineva sa treaca in fata ta iti spune "multumesc", sau ca de fiecare data cand ti se cere ceva iti spune automat si "te rog" (au chiar un fel foarte ciudat (amuzant chiar) de a "canta" la sfarsitul propozitiei cate un "please"), sau ca niciodata nu se inghesuie nimeni nicaieri (la coada la case se sta mai departe, intr-o singura coada, si primul se duce cuminte la casa care e libera, cand se elibereaza una. Am auzit ca in Bucuresti, s-a deschis un nou magazin de tip Metro - si in prima zi, se oferea o reducere la primii nu-stiu-cati, si asa de tare s-au imbulzit la deschidere, ca in momentul in care au deschis usile au murit 4 persoane calcate in picioare... mi se pare groaznic! Asta mi-a povestit Alexandru, ca magazinul s-a deschis chiar la el in cartier. Nu stiu... chiar mi se par altfel oamenii de aici...

*

Azi aici a fost o zi foarte frumoasa, a fost soare in majoritatea timpului, doar din cand in cand cativa nori, si atunci, se simtea ca e frigut, dar a fost fain. Dimineata pe la 10, am plecat cu Adina la plimbare, am luat metroul si am mers undeva mai departe, ca pe langa casa ne-am tot plimbat, spre parcurile de care am povestit... Acum am mers cu metroul pana la Westminster Abbey - asta e o catedrala gotica, cam ca si Notre Damme din Paris. Acolo e si palatul parlamentului, cred, care are un turn cu ceas -- celebrul Big Ben. Cam inzorzonat cu auriu dupa parerea mea, dar, ma rog.

Astea erau pe malul Tamisei. E frumoasa zona, si chiar langa statia de metrou, am vazut niste statui, niste copii dupa Dali. Am mers mai aproape sa le fac o poza, si ce crezi ca am gasit? Era un muzeu cu peste 500 de lucrari ale lui Dali (desene, picturi, sculpturi). Am intrat, si era imens de mare, si foarte frumos, am stat pana pe la 3, si am obosit ingrozitor. Dar a fost foarte frumos, din pacate nu era voie sa faci poze inauntru, normal. Dar mi-au placut mult sculpturile, pe care nu le mai vazusem niciodata. Tablouri am mai vazut in albume, si unele desene le-am vazut in expozitia din Brasov.

Pe la 3 am iesit, si aveam de gand sa mergem si la catedrala dupa muzeu, insa voiam la 4 sa ajungem in alta parte, intr-un parc, unde auzisem ca duminica dupa-masa vin niste oameni, unii mai nebuni unii mai normali, care vorbesc mai mult sau mai putin singuri, si lumea sta si ii asculta. Pe unii dintre ei... Asa ca am luat un autobuz, si am plecat spre parc. Fiindca am prins loc in primul scaun din fata, la etaj, am filmat tot drumul de acolo pana la parc. A iesit fain, abia astept sa venim cu el acasa, sa il vedeti. Asa ca am ajuns in parc, si am gasit coltul in care vorbeau oamenii aia. Erau cam 10-12 care vorbeau, erau urcati pe ceva, o lada de bere, o scarita de bibloteca, ceva. Erau cu 2 capete mai inalti decat restul, ca sa ii poti vedea si auzi mai bine. Majoritatea vorbeau pe teme religioase, sau politice. Mai sunt unii care vorbesc asa, la intamplare, incep si discute ceva, la intamplare... Daca stai mai mult, de fapt iti dai seama ca nu vorbesc despre nimic... Oricum, interesant.

Fiindca nu mancasem de pranz, ne-am luat de la un supermarket niste sandvisuri si niste lapte, si am mers in parcul ala sa le mancam. Erau sezlonguri pe care puteai sa stai, destul de ieftine, insa era incomod de mancat pe sezlong. Mesele cu bancute erau ocupate, asa ca ne-am asezat pe iarba, si am mancat. Mai sunt unii, unii chiar cu paturica, care vin si stau la soare, citesc etc. Dar e fain ca nu sunt multi, cam 2-3 in fiecare parc, si oricum sunt uriase parcurile astea... Cand era soare era bine, insa cand mai trecea cate un nor, era destul de frig. Noroc ca bate vantul destul de tare, asa ca se duceau repede norii care apareau. Bine ca nu a plouat.