May Day - 2001
May Day - 2001
Previous Next
+ Comments 0 Added 2009-10-14 05:27:30

Aici se fac pregatiri de 1 mai, adica lumea se baricadeaza cum poate, mai ales magazinele. Si-au "podit" vitrinele cu scanduri de lemn, si-au intarit gratiile. Fiindca aici, de 1 mai, sunt multe manifestatii, demonstratii... Ies in strada comunistii care protesteaza impotriva capitalismului. Distrug magazine, vopsesc statuia lui Churchil in rosu, si alte magarii d'astea. Politia e pregatita, pe pozitii, sunt chiar curios ce si cum o sa fie. Pacat ca mai sunt si persoane (ca sa nu zic indivizi) care inca mai gandesc asa, desi sunt convins ca majoritatea habar n'au ce-i aia comunism, dar sunt si ei manipulatii de altii... Credeam ca numai in Romania mai gasesti pe cate unii care inca mai indraznesc sa planga dupa Ceausescu... Asta e, fiecare cat il duce capul...

In weekend nu ne-am plimbat prea mult, ca a si plouat jumatate din timp, dar pe aici ploua oricum jumatate din timp. Am fost pana la un cunoscut de pe internet, care e tot roman, e student aici, Catalin se mai intalnise odata cu el. E foarte fain mai la "marginea" Londrei, desi nu e la margine, mai e mult pana la margine, e doar la 5-6 km de centru. Este mult mai liniste, mult mai curat. Sunt case d'alea fara curte, fara gard, doar cu flori si tufe in fata, si cu masini parcate pe alee... Si e foarte multa verdeata, si e foarte curat aerul. Sunt si pietonale cu magazine, cinematografe etc. Am fost in mall la un film, cam american de altfel... The Contender - un film politic. Insa interesant.

Prin centru am mai fost doar prin magazine, ca sa vedem si noi cam ce si cu cat se gaseste. Am intrat intr-o librarie, si nu-ti vine sa crezi!!! Gasesti absolut orice, si sunt fotolii, poti sa stai sa citesti acolo daca vrei. Sunt cartile sortate alfabetic, si pe categorii. Ne-am uitat putin pe atlase si albume. Inafara de literatura se gasesc tot felul de chestii, care mai de care mai interesante. De exemplu la sectiunea de muzica, au carti depre ce/cine vrei...! Si la "travel" e fain, tot felul de albume cu poze faine, atlase geografice etc. La humour am gasit o groaza de Garfilzi -- mi-am si cumparat unul din ei, vreau sa strang toata seria.