Trafalgar Square - 2001
Trafalgar Square - 2001
Previous Next
+ Comments 0 Added 2009-10-14 05:21:13

In zilele libere de Pasti, care au fost vineri si luni pentru Adina si Catalin, am reusit doar duminica sa iesim la o plimbare. Vremea a fost frumoasa (adica nu a plouat des - aici ploua cate 5-10 minute, o ploaie din aia marunta, pe care abia o observi, insa vezi doar ca esti din ce in ce mai ud - am auzit ca zilele trecute a si nins timp de 40 de secunde, dar noi nu am observat). Am plecat spre sud, spre Tamisa (aici stam practic in centru, centru-vest - adica aproape in centru de tot). Mi-am schimbat parerea, nu seamana deloc cu Bucurestiul, cum ziceam in mesajele trecute... Poate ca atunci eram extrem de obositi, carasem prin metrouri valizele de la aeroport, si totul parea nasol cand am zis ca nu mi s-a parut mare diferenta fata de Bucuresti...

Metrourile aici sunt extrem de mici, sunt foarte vechi, si nu le-au renovat aproape deloc. Si statiile sunt mici, si tunelurile spre peroane, si scarile, mici si inghesuite. Dar e curat si lumea respecta diverse reguli de optimizare a traficului (de exemplu pe scara rulanta se sta doar pe partea dreapta, ca sa poata merge mai repede cei ce se grabesc - ciudat, aici merg bine, pe dreapta, spre deosebire de strazi, pe unde merg cu masinile pe sens invers. Deci mergeam spre sud, cladirile sunt aparent asemanatoare, mai ales la finisaj (90% sunt din caramida), insa arata bine. Si mai sunt si cladiri mai noi, din sticla si otel, dar nu sunt asa de agresive ca la noi, incat sa contrasteze foarte mult cu ce e in jurul lor. In mai putin de 20 de minute, am ajuns in Trafalgar Square, o piata pietonala mare, cu fantani arteziene si plina de porumbei. E foarte frumoasa, dar am auzit ca e si mai spectaculoasa seara, cand se aprind luminile.

De aici am mai mers inca 5 minute, si am ajuns in St. James's Park, un parc care mi s-a parut superb. Nu se compara cu nici un parc pe care l-am mai vazut pana acum. Pe langa faptul ca are un lac mare in mijloc, in care inoata vreo 30 de specii de pasari (de la lebede - albe si negre - care erau cele mai mari, pana la tot felul de rate si ratisoare, care mai de care mai colorate), erau si foarte multe feluri de arbori, salcii pe malul lacului, mesteceni prin parc si tot felul de altii pe care nu stiu sa-i numesc... Iarba era foarte verde si foarte bine intretinuta, nu erau deloc gunoaie pe jos (in oras sunt gunoaie (hartii, ziare si reclame), insa se face curat de mai multe ori pe zi...) Parcul e destul de mare, desi e unul din parcurile mici, abia astept sa mergem si intr-unul mai mare. In capatul parcului este Buckingham Palace. Parcul era plin de turisti, de toate natiile si de toate varstele. Din ele se mai vedea si London Eye, care este o roata uriasa, de 130 de metri, cu capsule de sticla pe ea (in care incap cam 20 de oameni, ca intr-o telecabina) din care am auzit ca se vede foarte fain toata Londra de sus. O sa mergem si acolo, am auzit ca trebuie rezervate dinainte bilete. Din parc am plecat spre Victoria station de unde am luat un autobuz spre casa.

Astea au fost imagini din parc, din pacate cand am ajuns acolo se cam terminasera pozele, asa ca mai mult am filmat.