Nisa
Nisa
Previous Next
+ Comments 0 Added 2009-11-10 22:37:26

28 august, 2001

Am ajuns in Nisa si am intrat la biroul de turism din gara care ne-a indrumat spre cel mai apropiat hotel, in functie de cati bani am zis ca vrem sa dam pe noapte.

Dupa ce ne-am cazat in Nisa, am lasat bagajele la hotel si am plecat sa facem o baie in marea Mediterana. Am ajuns destul de repede la plaja, unde am reintalnit aceleasi pietre pe plaja, in loc de nisip, ca si la Brighton - asa ca am regretat ca am lasat acasa talpicile alea de mers pe pietre cumparate la Brighton. Spre deosebire de Brighton insa, apa era extraordinar de calda, avea 28 de grade, si 34 de grade aerul de afara. Obisnuiti cu vremea din Londra ni s-a parut foarte cald la Nisa.

Dupa ce am facut baia si ne-am uscat, ne-am intors in camera si am mancat ceva, dupa care ne-am dus din nou pe plaja, dar in alta parte, sperand ca o sa gasim o plaja de nisip - dar se pare ca pe toata coasta de azur sunt doar pietre pe plaja, sau poate doar la Nisa. Dupa plaja de seara ne-am plimbat prin oras, unde ca in orice statiune de la mare e plin de restaurante, hoteluri si magazine de suveniruri. In piete erau diversi street performeri, nu stiu cum sa le zic - comedianti poate - diversi oameni care faceau tot felul de trucuri, dansuri etc pentru a strange bani. Unii aveau diverse animale, uni faceau smecherii cu carti, altii dansau, cantau, fiecare ce stia mai bine - ca un fel de Leicester Square sambaa seara... Oricum, atmosfera era faina, ca in orice statiune de pe malul marii.