Bruxelles
Bruxelles
Previous Next
+ Comments 0 Added 2009-11-10 22:02:57

22 august, 2001

A doua zi ne-am plimbat prin Bruxelles, urmand ca ziua urmatoare sa mergem in Bruges. Fiindca nu am gasit bilet decat vineri dimineata spre Nantes, si nu seara cum am fi vrut noi, am renuntat sa mai mergem si in Amsterdam, cum voiam initial.

Prin Bruxelles ne-am plimbat tot prin centrul vechi, am vazut si pe lumina Grand Place, si cladirile vechi. Dupa masa am fost in nordul orasului, sa vizitam un parc celebru, Mini Europe, unde aveau tot felul de machete ale unor locuri si cladiri cunoscute din Europa, la scara 1:25. Erau foarte bine facute, foarte realiste. Am vazut tot felul de biserici si manastiri, piete, si chiar sate intregi, de prin nordul Europei. Vazand niste replici ale unor piete din Amsterdam, am zis ca neaparat trebuie sa vedem si Olanda odata, poate intr-unul din week-end-urile viitoare, fiindca avem viza pe 2 luni. Erau frumoase si cele din Italia, Grecia sau Spania dar si cele din nord.

Dupa ce am vizitat asta, am fost si la Atomium, care cica este simbolul Bruxelles-ului cum este Tour Eifel simbolul Parisului, si la fel de urat, dupa parerea mea. Chestia asta era un atom cica, atom de cristal de fier parca. Era un cub care avea 8 sfere in cele 8 colturi, si o sfera in centru, toate unite intre ele prin coridoare. Tot cubul statea pe un colt, cu o diagonala mare, vertical - deci avea o sfera pe pamant, una deasupra ei in centrul cubului si una deasupra ei, care era cea mai de sus. Intre astea trei sfere se circula cu un lift care mergea cu 5m/s, iar in celelalte sfere se ajungea prin muchiile cubului, care erau coridoare cu scari rulante. Ideea in sine este interesanta, si pentru anul in care s-a facut, este destul de impresionant.(1950) Insa este destul de urat, totusi. Plus ca spuneau ca inauntru este muzeul stiintei, si tot ce am gasit au fost niste poze despre cum s-a construit chestia aia... Oricum, macar am vazut orasul de sus.

Ne-am intors in oras, unde am iesit seara in centru, sa mancam la unul din restaurantele din centrul vechi. Specialitatea locala era Moules au frites, adica niste scoici cu cartofi prajiti. Eu m-am rezumat la ceva mai clasic, Adina insa a mancat scoici d'alea... Am incercat si o bere locala, cica belgienii sunt renumiti pentru diversitatea de beri, dar cum eu nu ma omor dupa bere, nu mi s-a parut cine stie ce... Alt lucru pentru care sunt renumiti insa, este ciocolata belgiana, care intr-adevar este foarte buna.