Speaker's Corner - Mai 2001
Speaker's Corner - Mai 2001
Previous Next
+ Comments 0 Added 2009-10-14 05:32:58

Dupa cum ziceam, am luat autobuzul catre Hyde Park. Am stat sus, la geam, in fata... E interesant sa mergi asa, "fara sofer". Dupa ce te obisnuiesti cu ideea, si nu ti se mai pare ca se suie pe trotuar, sau ca se izbeste de stalpi la fiecare curba, este ok. Este de vina si faptul ca au strazile foarte inguste, si circula foarte aproape unii de altii. Am ajuns in Hyde Park dupa jumatate de ora, fiindca era foarte aglomerat, si a stat la multe semafoare, dar macar am filmat tot drumul :o). Daca o sa facem ros de un video NTSC acasa, o sa putem vedea chiar color filmele, cand venim in concediu.

In Hyde Park, voiam de fapt sa mergem in Speakers Corner, unde ne povestise Catalin ca vin in fiecare duminica dupa-masa oameni mai mult sau mai putin nebuni care vorbesc pur si simplu, diverse lucruri. Pe unii dintre ei ii si asculta lumea, iar unii din ei chiar intra in vorba cu oamenii. Majoritatea vorbesc despre religie (normal!) si despre politica. Chiar era unul care lauda socialismul, si spunea ca nu este bun de nimic capitalismul, dar pe el nu il asculta nimeni. Insa continua sa vorbeasca singur, neintrerupt. Ca sa poata fi auziti mai bine, se urca pe cate ceva (1-2 lazi de plastic pentru fructe, sau pe o scara de biblioteca). Unii dintre ei au chiar pancarte, desene si alte explicatii facute de acasa. E interesant, eram mai mult curios, mai ales ca este si o melodie despre ei, pe care o canta Dire Straits -- Industrial Disease. I-am si filmat, si la unii chiar se aude si pe film ce spuneau, desi stateam destul de departe.


E distractiv, si e interesant de vazut. Si mai ales de auzit... Dupa cum se vede in unele poze, a fost chiar soare, pe alocuri, si nu a plouat deloc toata ziua, ceea ce e un evenimant aici.